Reform Sonuçları
1 sayfadaki 1 sayfası • Paylaş •
Reform Sonuçları
*Avrupa'da mezhep birliği bozuldu. Katolik ve Ortodoks mezhepleri yanında Protestanlık, Kalvenizm ve Anglikanizm mezhepleri ortaya çıktı, mezhepler arasında çatışmalar başladı.
*Din adamları ve kilise, eski itibarını kaybetti.
*Katolik Kilisesi, kendisini yenilemek ve düzenlemek zorunda kaldı.
*Eğitim-öğretim faaliyetleri kiliseden alınarak laik bir eğitim sistemi kuruldu.
*Katolik Kilisesi'nden ayrılan ülkelerde kilisenin mallarına ve topraklarına el koyuldu.
*Papa ve kilisenin Avrupa Ülkelerinin kralları üzerindeki etkisi sona erdi ve Avrupa'da siyasal bölünmeler yaşandı. *Çünkü Ortaçağ'da Papa, Avrupa krallarına taç giydirerek onların krallıklarını onaylıyor ve yönlendirebiliyordu. *Papanın bu gücü kaybetmesi, Haçlı Seferleri'nin düzenlenmesini engellemiştir.
*Katolik kalan ülkelerde yeni mezheplerle mücadele etmek amacıyla Engizisyon mahkemeleri kuruldu.
*Protestan krallar ve prensler, din işlerinin mutlak hakimi oldular.
*Reform hareketleri, Avrupa'yı siyasi yönden zarara uğratmıştır. Şarlken'in Osmanlı Devleti üzerine yapmayı planladığı Haçlı Seferi bölünmelerden dolayı gerçekleşmemiştir.
*Mezhep savaşları, Osmanlı Devleti'nin Avrupa'da ilerlemesini kolaylaştırmıştır.
*Eğitim laikleştirildi.
*Din adamları ve kilise, eski itibarını kaybetti.
*Katolik Kilisesi, kendisini yenilemek ve düzenlemek zorunda kaldı.
*Eğitim-öğretim faaliyetleri kiliseden alınarak laik bir eğitim sistemi kuruldu.
*Katolik Kilisesi'nden ayrılan ülkelerde kilisenin mallarına ve topraklarına el koyuldu.
*Papa ve kilisenin Avrupa Ülkelerinin kralları üzerindeki etkisi sona erdi ve Avrupa'da siyasal bölünmeler yaşandı. *Çünkü Ortaçağ'da Papa, Avrupa krallarına taç giydirerek onların krallıklarını onaylıyor ve yönlendirebiliyordu. *Papanın bu gücü kaybetmesi, Haçlı Seferleri'nin düzenlenmesini engellemiştir.
*Katolik kalan ülkelerde yeni mezheplerle mücadele etmek amacıyla Engizisyon mahkemeleri kuruldu.
*Protestan krallar ve prensler, din işlerinin mutlak hakimi oldular.
*Reform hareketleri, Avrupa'yı siyasi yönden zarara uğratmıştır. Şarlken'in Osmanlı Devleti üzerine yapmayı planladığı Haçlı Seferi bölünmelerden dolayı gerçekleşmemiştir.
*Mezhep savaşları, Osmanlı Devleti'nin Avrupa'da ilerlemesini kolaylaştırmıştır.
*Eğitim laikleştirildi.
Admin- Admin

Similar topics» 20-23 OCAK 2012 20.HAFTA MAÇ SONUÇLARI
» ALES SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ,KAÇ KEZ SINAVA GİREBİLİR?
» Amasya Görüşmesi Sonuçları - Ali Rıza Paşa Kabinesi
» 13 Ocak 2010-ANALİZ Deneme Sınavı Sonuçları Açıklandı!!!
» GÜNEŞ SİSTEMİ ,DÜNYANIN ŞEKLİ VE SONUÇLARI
» ALES SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ,KAÇ KEZ SINAVA GİREBİLİR?
» Amasya Görüşmesi Sonuçları - Ali Rıza Paşa Kabinesi
» 13 Ocak 2010-ANALİZ Deneme Sınavı Sonuçları Açıklandı!!!
» GÜNEŞ SİSTEMİ ,DÜNYANIN ŞEKLİ VE SONUÇLARI
1 sayfadaki 1 sayfası